Αλέξανδρος Αθανασιάδης ΄01

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1983. Φοίτησε στo CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) από τη Β’ Γυμνασίου και είναι απόφοιτος του 2001. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και συνέχισε, µε µμεταπτυχιακές σπουδές, στον Αστικό Σχεδιασµό την περίοδο 2002-2008 στα Πανεπιστήµια Cardiff και Oxford Brookes University.

‘Εκτοτε, εργάζεται στον κλάδο των κατασκευών, σε εκπονήσεις αρχιτεκτονικών µελετών και μελετών εφαρμογής και στη διαχείριση έργων. Εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ έχοντας αναλάβει την επίβλεψη των αρχιτεκτονικών εργασιών στις ανακαινίσεις των Γ. Ν. Παίδων Αγ. Σοφία και Π. & Α. Κυριακού, ενώ κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στο μελετητικό γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ απασχολούμενος σε μελέτες εφαρμογής ειδικών κτιρίων, έχοντας διακριθεί με Α’ Βραβείο σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη μελέτη του Εμπορικού Κέντρου στον Πλατανιά Χανίων. Παράλληλα, αναλαμβάνει ιδιωτικά τη μελέτη και διαχείριση έργων και βρίσκεται σε χρόνια συνεργασία με το CGS έχοντας μεταξύ άλλων επιμεληθεί την ανακαίνιση του STEM library και του HAED. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και την ιστιοπλοΐα.

Ο Αλέξανδρος είναι µέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του CGS, από το Νοέμβριο του 2010 και διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. την περίοδο 2014 – 2016.